Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Επιστολή του Βασίλειου Γραμμένου στο Stop Kare


Απο τον Βασίλειο Γραμμένο, λάβαμε την παρακάτω επιστολή:


"Κύριοι, Συνάδελφοι και μέλη της ΕΣΗΕΑ, με ενημέρωσαν πως έχει αναρτηθεί κείμενο στο διαδύκτιο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα σας, το οποίο με αναφέρει με την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ.Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνω πως ασκώ το επάγγελμα του δημοσιογράφου-ρεπόρτερ τα τελευταία 20 χρόνια, ξεκινώντας την απλή καριέρα μου από το ραδιόφωνο και φτάνοντας σήμερα να εργάζομαι με την ιδιότητα (ΠΑΝΤΑ) του δημοσιογράφου σε τρία διαφορετικά μέσα ενημέρωσης. Με εκτίμηση, Βασίλειος Γραμμένος"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Stοp Kare:


Κ. Γραμμένε, σας ενημέρωσαν, αλλά όχι πλήρως. Δεν έχει αναρτηθεί ένα κείμενο στο blog μας, αλλά δύο που αναφέρονται στο πρόσωπό σας. Το πρώτο στις 6 Φεβρουαρίου, σας αναφέρει με την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ -όπως ακριβώς σας προσφώνησαν στο δελτίο του star που εμφανιστήκατε- ενώ το δεύτερο κείμενό μας, στις 8 Φεβρουαρίου, σας αναφέρει ως δημοσιογράφο, όπως εμφανίστηκε και στο super του δελτίου που και πάλι σας φιλοξένησε (η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι απο την ανάρτησή μας στις 8/2/2010, στην οποία και σας αναφέρουμε ως δημοσιογράφο). Εμείς καί στα δύο κείμενα λοιπόν, χρησιμοποιήσαμε τις ιδιότητες που σας απέδωσαν στο δελτίο ειδήσεων.


Η αλήθεια είναι, όπως πρώτος απο όλους κι εσείς γνωρίζετε, οτι έχετε εργαστεί καί με τις δύο ιδιότητες. Εργαστήκατε επι χρόνια ως φωτορεπόρτερ και συνεργαστήκατε με πολλά περιοδικά, κυρίως εβδομαδιαία, όπως και με τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες συμμετείχατε ως Μπιλ Γραμμένος με την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ. Τα τελευταία χρόνια όντως εργάζεστε ως δημοσιογράφος και είστε μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τώρα, εάν εσείς θέλετε για δικούς σας λόγους να "ακυρώσετε" την ιδιότητα του φωτορεπόρτερ που επι χρόνια χρησιμοποιούσατε, είναι καθαρά δική σας και μόνο επιθυμία την οποία και σεβόμαστε. Απλά εκτιμούμε, ο φωτορεπόρτερ δεν είναι υποδεέστερος του δημοσιογράφου-ρεπόρτερ, γιατί καί οι δύο κάνουν την ίδια δουλειά με τις ίδιες δυσκολίες. Ενδεχομένως ο φωτορεπόρτερ να αντιμετωπίζει και πολύ περισσότερες δυσκολίες στην καθημερινότητά του.

Οπως λοιπόν έχουμε ήδη κάνει (στις 8/2/2010), απο εδώ και στο εξής στην περίπτωση που υπάρξει ανάρτησή μας και αναφέρεται στην ιδιότητά σας, θα χρησιμοποιούμε το "δημοσιογράφος".


Η ομάδα του Stop Kare

(δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ)