Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Κι άλλος αποκλεισμός τραγουδιού για τη γιουροβίζιον! Στο τέλος πόσα θα μείνουν;...

Ακόμα ένα τραγούδι βγαίνει έξω απο τον ελληνικό τελικό, κάνοντας τις υποψηφιότητες 7 απο 10 που ήταν αρχικά... Ετσι μετά τη Δέσποινα Ρίτση, την ελληνογαλλίδα που αποχώρησε μόνη της και την Κατερίνα Αυγουστάκη, η Ελευθερία Ελευθερίου πρώην παίκτρια του x factor θα πάρει την άγουσα, καθώς καί το δικό της τραγούδι διέρρευσε στο ίντερνετ!

Στις 10 το πρωί η ΕΡΤ έχει έκτακτη σύσκεψη με την ομάδα της γιουροβίζιον, για να αποφασιστεί το προφανές και τυπικά. Οτι δηλαδή, η Ελευθερίου αποκλείεται απο τη διαδικασία, καθώς όπως συνέβη και στην περίπτωση της Αυγουστάκη, το τραγούδι της βγήκε στο ίντερνετ. Η εταιρεία της, η Sony, που το φυσάει και δεν κρυώνει, επιχείρησε σύμφωνα με πληροφορίες να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας οτι πρόκειται για demo και όχι για το ολοκληρωμένο τραγούδι, όμως απο τη στιγμή που υπάρχει το προηγούμενο της Αυγουστάκη (την οποία μάλιστα κάλυπταν οι κανονισμοί της EBU ενώ στην περίπτωση της Ελευθερίου όχι), ο αποκλεισμός είναι μονόδρομος για την ΕΡΤ.

Πάντως στη σύσκεψη της ΕΡΤ θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο τα τραγούδια που έμειναν, να βγούν στο ίντερνετ αποσπασματικά, πριν την επίσημη παρουσίασή τους, καθώς υπάρχει φόβος να μη μείνει... κανένα μέχρι τις 5 Μαρτίου, αν αρχίσουν πόλεμο μεταξύ τους οι δισκογραφικές τις επόμενες ημέρες. Αλλωστε αυτή τη στιγμή είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσουν τα τραγούδια, καθώς αντίγραφά τους υπάρχουν σε πολλά χέρια. Στις δισκογραφικές, στους συντελεστές, στην ΕΡΤ, στους παραγωγούς, σε ηχολήπτες, σε στούντιο ηχογράφησης κλπ...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ DEMO ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (Δεν μιλάμε και για κανένα σοβαρό τραγούδι...)