Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Εξαλλος ο Πρόεδρος της Βουλής με τον Γαμπρίτσιο κατά την ακρόασή του...


Ούτε ο πρόεδρος της ΕΡΤ ούτε ο πολιτικός του προϊστάμενος δεν απαντούσαν στον Πρόεδρο της Βουλής για το ύψος της αμοιβής του πρώτου.Σε κλίμα έντασης εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός του Γ. Γαμπρίτσου στη θέση του νέου Προέδρου της ΕΡΤ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να μάθει ποιος θα είναι ο μισθός του κ. Γαμπρίτσου, ο οποίος απάντησε πως δεν γνωρίζει, κάτι που εξόργισε τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Ακόμη πιο προκλητική όμως ήταν η απάντηση του αρμόδιοι υπουργού Παύλου Γερουλάνου ο οποίος δήλωσε πως η αμοιβή του «δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τις αμοιβές του προηγούμενου Προέδρου (κ. Παναγόπουλου).

«Δεν με ικανοποιεί η απάντηση σας και θα ήθελα να είστε πιο σαφής. Σε αυτό το κράτος θα πρέπει να μπει μια σειρά, υπάρχει η ρητή αναφορά του Πρωθυπουργού» παρατήρησε εκνευρισμένος ο κ. Πετσάλνικος τονίζοντας με νόημα ότι ο κ. Γαμπρίτσος δεν θα πρέπει να λάβει πάνω από 10.000 ευρώ το μήνα, όπως έχει δεσμευτεί ο Γιώργος Παπανδρέου για τους μισθούς κρατικών λειτουργών.

Μάλιστα «απείλησε» πως θα ξανακαλέσει σε έξι μήνες τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και τον πολιτικό του προιστάμενο – δυνατότητα που δίνεται από τον Κανονισμό της Βουλής – ακριβώς για να ελέγξει ότι τηρείται κατά γράμμα η κυβερνητική εντολή.

Ο κ. Γαμπρίτσος όμως κλήθηκε να απαντήσει και για τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ήταν μέλος της εταιρείας TELEPASSPORT, μέσω της οποίας φέρεται η Siemens να έκανε διακίνηση «μαύρου» χρήματος.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, παρέπεμψε σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε… Με άλλα λόγια, υποστηρίζει ότι προέβη σε μία αγορά μετοχών το 2004 και τις πούλησε με ζημιά το 2007 κι ότι αυτή ήταν η μόνη σχέση του με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

(newsit.gr)