Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο Εφραίμ στους νέους φακέλους του Παπαχελά!!!




Ο Αλέξης Παπαχελάς ταξιδεύει στο Άγιο Όρος για να συναντήσει τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ που βρέθηκε στο κέντρο του πιο πολυσυζητημένου πολιτικού σκανδάλου των τελευταίων χρόνων, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 23.00 στους «Νέους Φακέλους» στον ΣΚΑΪ.
Μετά από ενάμισι και πλέον χρόνο σιωπής, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ μιλά για όλα. Με την κάμερα των ΝΕΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ αποβιβάζονται στο λιμάνι της Μονής Βατοπαιδίου για να ανακαλύψουν όσα βρίσκονται πίσω και πέρα από τα ψηλά τείχη της πιο πολυσυζητημένης Μονής του Αγίου Όρους – της Μονής που ήθελε να γίνει ξανά μία «αυτοκρατορία».
Για πρώτη φορά, μοναχοί στο Βατοπαίδι – που αναφέρουν το σκάνδαλο στις μεταξύ τους συζητήσεις ως «πειρασμό» - οδηγούν την εκπομπή στους πύργους της Μονής και ανοίγουν τις βαριές πόρτες σκευοφυλακίων και βιβλιοθηκών για να δείξουν τα Βυζαντινά χρυσόβουλα, τα τουρκικά φιρμάνια και τα Πατριαρχικά Σιγγίλια στα οποία στηρίχτηκε η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας.
Με την κάμερα της εκπομπής καταγράφονται τα έργα και οι ημέρες της αδελφότητας που έζησε την «άνοδο» με τις επισκέψεις των διάσημων και ισχυρών, και την «πτώση» στη δίνη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου των τελευταίων χρόνων.
Στην αποκλειστική εκ βαθέων συνέντευξη που παραχωρεί στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ο ηγούμενος που χαρακτηρίστηκε «μάνατζερ» και «Ρασπούτιν» απαντά στον Αλέξη Παπαχελά σε όλα τα ερωτηματικά γύρω από τις κρυφές εξομολογήσεις των πολιτικών, τις offshore εταιρίες και τις πολυσυζητημένες σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου.