Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Τί γράφουν τα έκτακτα ΟΚ και HELLO για το χωρισμό...




Με δεκάδες σελίδες αφιερωμένες αποκλειστικά και μόνο στο χωρισμό-"βόμβα" Μενεγάκη-Λάτσιου, κυκλοφορούν οι -για πρώτη φορά- έκτακτες εκδόσεις των περιοδικών ΟΚ και HELLO. Ο πόλεμος των δύο άκρως ανταγωνιστικών περιοδικών των ομίλων ΙΜΑΚΟ και Λυμπέρη, δεν θα μπορούσε να μην κορυφωθεί σε αυτό το "ιστορικό" για την ελληνική σόου μπίζ θέμα. Πάντως καί τα δύο περιοδικά, αν και σε έκτακτες εκδόσεις, περιέχουν και άλλα θέματα εκτός του χωρισμού (και περισσότερο το HELLO).

Ως προς το ρεπορτάζ, το ΟΚ φαίνεται να έχει περισσότερες λεπτομέρειες εκ των έσω, αφού ο εκδότης του Πέτρος Κωστόπουλος, διατηρεί στενές σχέσεις (είναι και κουμπάρος) με το πρώην ζευγάρι. Όμως, αυτό το γεγονός, κάνει αυτόματα και το περιοδικό να "φιλτράρει" πολύ περισσότερο το ρεπορτάζ του, κάτι που φαίνεται καί στις πληροφορίες αλλά καί στον τρόπο γραφής. Το βασικό του ρεπορτάζ αναφέρει την κρίση του πρώην ζευγαριού και προσδιορίζει την εκδήλωσή της το περασμένο καλοκαίρι... "Η κρίση στη σχέση τους ξεκίνησε μετά τις καλοκαι­ρινές διακοπές και η πίεση των δημοσιευμάτων για την πορεία της εκπομπής της Ελένης το φθινόπωρο δεν βοήθησαν στο να γυρίσει η ηρεμία στο σπίτι της οικογένειας. Έτσι εξηγείται και για ποιο λόγο τα φετινά Χριστούγεννα η οικογένεια Λάτσιου- Μενεγάκη δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό (πέρσι είχαν πάει για σκι στην Αυστρία) αλλά ούτε πήγαν στην Αράχωβα όπως είχαν προγραμματίσει (και όπως είχαν πει σε όλους, ακόμη και στον αδερφό της Ελένης). Η οικογένεια έμεινε τις περισσότερες μέρες των διακοπών στην Αθήνα και πετάχτηκαν μόνο μέχρι την Κάρυστο στο εξοχικό σπίτι της Ελένης....".

Το ρεπορτάζ μάλιστα για τα αίτια που έφεραν το τέλος, ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στα επαγγελματικά προβλήματα και των δύο -κυρίως της Ελένης- ενώ αφήνει ελάχιστες έως μηδαμινές σκιές για ύπαρξη τρίτου ανθρώπου... Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος που γνώριζε από πρώτο χέρι όλο το παρασκήνιο των τριβών, ενημερώθηκε για την απόφαση των Μενεγάκη-Λάτσιου να προβούν σε επίσημη ανακοίνωση, ενώ βρισκόταν στο Παρίσι. Οσο για την ιδέα του έκτακτου περιοδικού, αυτή δόθηκε από την Νάνσυ Ζαμπέτογλου η οποία πρόσφατα ανέλαβε το νέο εκδοτικό εγχείρημα του ομίλου, το περιοδικό "People", που στην αμερικανική του έκδοση έβγαλε έκτακτη έκδοση για το χωρισμό Μπραντ Πιτ-Ατζελίνα Τζολί.

Στο άλλο στρατόπεδο, το "HELLO", φαίνεται πιο αποκαλυπτικό στο ρεπορτάζ του γιατί δεν έχει τις "αγκυλώσεις" του "ΟΚ". Στηρίζεται δε περισσότερο στα περιβάλλοντα και των δύο, στέκεται αρκετά στις χωριστές κατά μεγάλο μέρος καλοκαιρινές τους διακοπές και στο ταξίδι της Μενεγάκη στην Κύπρο όπου είχαν ακουστεί πολλά, ενώ αφήνει πολλά περισσότερα υπονοούμενα για ύπαρξη τρίτου προσώπου. Το περιοδικό αποκαλύπτει ότι την απόφαση για τον οριστικό χωρισμό πήρε η Ελένη Μενεγάκη, ενώ αναφέρει και πληροφορίες που θέλουν το πρώην ζευγάρι να μένει εδώ και καιρό χωριστά. Οι άνθρωποι του "HELLO", γνώριζαν εδώ και καιρό τα όσα συμβαίνουν ανάμεσα σε Μενεγάκη-Λάτσιο και προετοιμάζονταν για το "τέλος" του γάμου.

Όμως, οι πληροφορίες τους, ήθελαν την ανακοίνωση του χωρισμού να γίνεται το μεσημέρι της Δευτέρας. Ίσως γιαυτό το λόγο από το απόγευμα της Παρασκευής επικράτησε στα γραφεία του περιοδικού πανικός, όχι τόσο για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ, αλλά για την γρήγορη προετοιμασία του έκτακτου τεύχους. Πάντως τα αντανακλαστικά του "HELLO" λειτούργησαν καλά, αν σκεφτούμε ότι πρόλαβαν να φτιάξουν ακόμη και τηλεοπτική διαφήμιση η οποία μεταδόθηκε αμέσως μετά τη λήξη του LIVE του xfactor στον ΑΝΤ1.

Καί τα δύο περιοδικά όπως είναι φυσικό, αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ύλης τους, στην ερωτική σχέση, το γάμο, τις γεννήσεις και τις βαφτίσεις των τριών παιδιών, με συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού, ενώ φιλοξενούν και κάποιες δηλώσεις ανθρώπων που επαγγελματικά βρίσκονται κοντά στο πρώην ζευγάρι.

Τέλος, μην ξεχνάμε ότι στην εκπομπή της Μενεγάκη, συμμετέχουν δημοσιογράφοι που συνεργάζονται καί με τα δύο περιοδικά.